Als camerajournalist/ filmmaker maak ik bedrijfsfilms, korte documentaires, trainingsvideo’s en wervingsvideo’s. Mijn standplaats is Monnickendam, maar ik maak bedrijfsfilms en opdrachtfilms in heel Noord-Holland.

Films die ik in opdracht maakte:

In opdracht van Fruitmasters maakte ik in het geheim een documentaire voor en over een directeur die met pensioen ging. Het moest een mooie mix worden van zakelijk en privé zonder dat die tijdens de opnames bij elkaar zouden komen. Ik gebruikte archiefmatreiaal, ging met zijn kinderen naar betekenisvolle plekken uit hun jeugd, interviewde de collega’s en de kinderen over hun vader en filmde de directeur zelf ook onder valse voorwendselen tijdens een zeiltrip. De film werd niet vertoond maar was een privé kado aan de directeur. Vandaar dat ik er niet meer over kan laten zien of vertellen. Ik deed camera en regie, Jeannine Kooistra montage. Reactie van opdrachtgever Fruitmasters:

‘FANTASTISCH!!! We hebben zo ontzettend genoten en zijn zo blij met het resultaat. Wat heb je dit mooi gedaan!’

Wind & weather is een korte documentaire die ik maakte over de Loenderveense poldermolen. Stichting het Utrechts Landschap heeft de film ingezet voor crowdfunding omdat de 4 fokwieken dringend aan restauratie toe waren. Met resultaat, want inmiddels zijn de fokwieken vernieuwd.
De film is genomineerd voor de Short Film Award van het Go Debut European Film Festival 2018.
Dit is de intro van de online cursus voor betalende abonnees van Marjet Wullink, waarin ze uitlegt hoe je een plant in een fles kunt maken en verzorgen. Ik maakte deze trainingsvideo samen met Jeannine Kooistra. Amsterdam, Noord-Holland.

Samen met Jeannine Kooistra maakte ik deze bedrijfsfilm voor lunchcafé, chocolaterie en patisserie Coffee & Cacao in Monnickendam (Noord-Holland) . Alles is kakelvers en zelfgemaakt.

Fiolet Taaltraining heeft een eigen lesmethode ontwikkeld om immigranten Nederlands te leren. Ter ondersteuning van deze lesmethode maakte ik samen met Jeannine Kooistra 4 korte films/ video cv’s. Deze trainingsvideo is afgeschermd op hun site gezet. Hoorn, Noord-Holland.

Hennali verzorgt kinderfeestjes met Henna. Ik maakte deze korte bedrijfsfilm als sfeerimpressie van zo’n feestje. Monnickendam, Noord-Holland.

BEKIJK MIJN FOTOGRAFIE EN FILM PORTFOLIO